Description

ENG

As desired by the client, a new volume has been created for the living area using the surface obtained by removing the condoned veranda.
The current access staircase has been eliminated, creating a new and comfortable external staircase that arrives on a covered area, this central position of the entrance allows an adequate distribution of the whole spaces, with the kitchen towards the north-east and the living and dining area facing north-west.

It was decided to keep the existing balcony (currently a veranda) and connect it to a new large terrace, giving a more modern look and creating a new more appropriate staircase that allows a direct access to the garden from the living room.

The living area has been designed with large sliding windows with very thin profiles (like a sky frame) allowing a wide view towards the green area, the kitchen has been completely recovered with the addition of two small pieces of furniture, its size is such to be able to host a new table for the whole family to be used in an informal way for everyday lunches.

The position of the staircase has been maintained, resizing it to allow the double bedroom to be located in the southwest corner of the house with an adjacent bathroom. The rooms for the three children are instead located in the southeast corner, where there is a large room and an equally large playroom, easy to divide in the future into 3 spacious rooms, with its bathroom that has enough space to accommodate a bathtub.

It has created a beautiful entrance area with a false ceiling with scenic lighting to welcome the family guests, it has also been created a large closet or eventually a third bathroom for visitors, alternatively, a small closet and a custom-made piece of furniture to mask the existing pillars.

Harmonious and well-connected spaces have been created by integrating the warping of existing pillars into the partitions and furnishings.

The house elevations have been redesigned and the windows adapted to the new internal distribution.
It is propose to remake the entire external fence with a more modern design, according to the new aesthetic of the house.
For the boundary perimeter wall a technical wooden covering is proposed (aesthetically identical to the real wood but without the typical usury of this natural material) besides it is proposed a small green protection area all around the fence, with adequate lighting to give prominence and embellish this now overlooked element.
The new entrance takes center stage thanks to a new design that incorporates both the terrace at the attic and the "dehors" area of ​​the living room, this element redesigns the façade thanks to the use of Trespa Meteon series panels, it is also important to maintain the family privacy.

The main idea of this proposal is to give a new living space to the house without compromising the privacy of the family, opening this new space towards the garden while being shielded towards the street.



ITA

Come da volontà del cliente si è creato un nuovo volume per la zona soggiorno utilizzando la superficie ottenuta dalla rimozione della veranda condonata.

Si è eliminata l'attuale scala di accesso all'abitazione, creando una nuova e comoda scala esterna con sbarco su un'area coperta, questa posizione centrale dell'ingresso permette una distribuzione adeguata degli spazi interi, con la cucina verso nord-est e la zona soggiorno e pranzo verso nord-ovest.

Si è pensato di mantenere il balcone esistente (attualmente verandato) e collegarlo ad un nuovo ampio terrazzo, dando un aspetto più moderno e creando una nuova scala più appropriata che dal soggiorno permetta un accesso diretto al giardino.
La zona soggiorno è stata pensata con delle grandi vetrate scorrevoli con profili molto sottili ( tipo sky frame) permettendo un'ampia visuale verso la zona verde, la cucina è stata recuperata completamente con l'aggiunta di due piccoli mobili, la sua dimensione è tale da poter ospitare un nuovo tavolo per tutta la famiglia da usare in modo informale per i pranzi di tutti i giorni.

La posizione della scala è stata mantenuta, ridimensionandola per permettere localizzare la camera matrimoniale nell'angolo sudovest della casa con irelativo bagno adiacente. Le camere per i tre bambini si localizzano invece nell'angolo sudest, dove si trova un'ampia camera e un altrettanto ampio playroom, di facile divisione in futuro per aver 3 spaziose camere, con il suo bagno che ha dimensioni tali da ospitare una comoda vasca.

Si è creata una bella zona d'ingresso controsoffittata con una illuminazione scenografica che da il benvenuto agli ospiti, inoltre è stato ricavato un ampio ripostiglio o eventualmente un terzo bagno, in alternativa si può ricavare un piccolo ripostiglio e realizzare un mobile su misura per mascherare i pilastri esistenti.

Sono stati creati spazi armoniosi e ben collegati integrando l'orditura di pilastri esistenti nelle tramezzature e negli arredi.
I prospetti sono stati ridisegnati e le finestre adattate alla nuova distribuzione interna.
Si propone il rifacimento di tutta la recinzione esterna con un disegno più moderno, in accordo alla nuova estetica della casa.
Per il muro perimetrale di confine si propone un rivestimento in legno tecnico (esteticamente identico al legno vero ma senza l'usura tipica di questo materiale naturale) inoltre si propone una piccola area verde di protezione tutto attorno, con un'adeguata illuminazione per dare protagonismo e abbellire questo elemento oggi trascurato.
Il nuovo ingresso prende protagonismo grazie ad un nuovo disegno che ingloba sia il terrazzo al piano sottotetto che la zona “dehors” del soggiorno, questo elemento ridisegna la facciata grazie all'utilizzo di pannelli Trespa serie Meteon, quest'elemento garantisce un'adeguata privacy alla famiglia.

L'idea principale di questa proposta è quella di dare un nuovo spazio living alla casa senza compromettere la privacy della famiglia, aprendo questo nuovo spazio verso il giardino mentre viene schermato verso la strada.

Villa4five

residential

Collegno, Metropolitan City of Turin, Italy

GoPillar
Best Customer Service ever 🙂

GoPillar
Hi there 👋

How can we help you?
×
>